Az elmúlt években, a tervezők inter'belső terek a világ körül kezdődött, hogy fordítson fokozott figyelmet arra, hogy a konyhai eszközök, valamint a konyha Általában. Először is, a konyha nem szolgált, mint az étkezés, meghitt otthoni összejöveteleken. Szerint történelmi Krónika, ismeretes, hogy az élelmiszer használták, csak a főzés, néha a varrás, Vasalás, ott etették coachmen, footmen, egy szó, a konyha volt mindig közüzemi szobába, mindig a "fekete" kilépés a vezető lépcsőn az udvarra alatt,'autóútra fekszik. A Szovjet időkben a kormányzat ragaszkodott hozzá, hogy az embereknek csak egy bejárat, általában fekete, így lépett be a házat egy férfi jelent meg a konyhában. Így a konyha vált a legnépszerűbb hely a lakásban: még mindig a konyhában tanulás a leckék, írásbeli dolgozat, valamint az elfogadott vendégek.
Nagyobb háztartási utolsó alkalom, sütő. Ez főtt az étel, nem volt szárítva, gyökerek, bogyók, maláta, gomba. Péter megalkotta a fa'Yana lemez: a nyári Palota szentpétervár épült (persze, a holland stílusú) az egyik első lemezek. S még azokban a napokban, ahogy a lemez használt részét az orosz kályha. Orosz (helyes beszélni "réz") sütő dolgozott két mód - nyári, téli időszakban. Az első esetben alakulnak ki égése során forró gázok voltak engedik be a cső, a második a füst ment a labirintus, csövek, beleesett a fűtés kamara majd ki belőle. Konyha hő használt fűtés a helyiségben.
Hagyományosan az orosz konyha uralja a folyamatok az elnyomás, elnyomás, majd a lekvár. Az a tény, hogy korábban már használta a képességét, hogy a kemence összegyűjteni hő: főzés alkalommal egy nap - reggel, így főtt a sütő előtt, vacsora, valamint az élelmiszert tartották forró. Ezért a különlegessége az orosz főzési technikák, amely túlélte, hogy ez a nap: a vágy, ez a sütő-leves - egyedülálló, páratlan étel. A bevezetés a lemezek felforraljuk, majd lassú tűzön lett kisebb, m'hús tanult főzni egyes részeit darab helyett egy egész hasított. Edények is megváltozott. Ott hatással volt a német befolyás - 'megjelent serpenyőben, hornyos kanál, sütés lap, valamint több. Péter fellebbezett az orosz kézművesek egy hívás, hogy kiadja az összes ételeket, jó kivitelezés alkalmazása ellen a tengerentúli". Így 1724 volt, amelyet a híres gyári A. K. Grebenshchikov, ahol elkezdték, hogy fazekas származó agyag színes zománc, cserépáru, porcelán.
A specificitás a főzés, stílus készülékeket inter'jer konyha mindenkor voltak, tükörképe egymásnak. A xix század elején nincs speciális eszközök, tartozékok főzés nem volt biztosított a típusú konyhai eszközök feküdt szellemes, találékonyság, a háziasszony. Elena molokhovets, például, a híres könyv "egy Ajándék, hogy a fiatal Háziasszonyok" javasolja, hogy a törzs a húsleves keresztül a felborult széklet, a lábak, amelyek nyújtva a szövet szalvéta.
A fő eszközök távolról hasonlít a modern háztartási készülékek, acél mechanikus simítóval, m'daráló. Az első említés a g'asorbs megfelelnek a tizenkilencedik században, mind külföldön. A kiállításon a Buffalo (USA), ami egy fajta kiállítási eredményeit a nemzeti gazdaság, m'amarube okozott furor. Nyomja meg erősen dicsérte az új mechanizmus, valamint beszélt a példátlan győzni a csapat a konyhában, nagyban megkönnyíti a munkát a mai nők. A katalógus a kiállítás, akkor is találkoznak az első reszelő dob törölgette retek, kókusz, sütőtök, citrom, sajt, cukkini, stb ". Természetesen ezek a technikai fejlődésnek van megszállt túl sok hely a konyhában, nem mérlegelni egy kilogramm nehéz volt, hogy mossa, s ezek gyorsan rusted. Oroszországban jelenleg csiszolására élelmiszer a régi vágású módon használt mozsár, egy egyszerű fém reszelő, szűrő.
Valamilyen oknál fogva, a tizenkilencedik században volt egy fellendülés a teremtés számos konyha újítások: több mint 185 szabadalmak regisztráltak csak egyes malmok, majd mintegy 500 minden fajta burgonya -, illetve ablukast. A'jelennek meg először kenyérpirító, s még fillér kolbászt. Érdekes tény: az Amerikai irodalom első, egy kis szarkasztikus megemlíteni, hogy valami hasonló, hogy a mosogatógép megtalálható 1867-ben, a könyv Louisa may Alcott "a Jó feleség": "... haszontalan vas termékek: játék piggy Bank érméket, akár egy csodálatos tartály, mosás, az ételek párosítása pedig azzal fenyeget, hogy felrobban az eljárás során.
Az orosz hagyományos konyha beállítást, a listán, vas-áruk magában foglalja a több mint 700 egységek: Taganka, capelin, radiális, vásárolt nekik (most szék), bakeware, majd Húsvét. A trivet, vagy tekerjük be a lábát, amelyek szolgált állni ételek, ha az étel főtt, közvetlenül a tűz, vagy lapos vas gyűrű átmérője 175 mm-három láb vele hegeszteni. Capelin (a készülék telepítési, illetve eltávolítása edények a sütő) ~ egy hosszú (45 50 cm-es) acél rúd egy kis villát a végén. Rúd capeline már beültetett vagy kiadóhivatal akut graft vagy kopott a persely a fák'Yan kar. Egyedi készülék a Kip'forró vizet, ami nem analógok bármely más ország a világon, a szamovár. A múltban minden ház szamovár megszállt fontos helyet foglal el az inter'a nappali vagy az ebédlőben volt, ami hozta a konyha kifejezetten a tea. Közben az étkezési lett helyezve az asztalra, vagy egy speciális táblázat, aki öntötte a tea szeretője, vagy a legidősebb lánya. Szamovár állt váza (it - pecsenyesütő a szén cső), fogantyúk, író, teáskanna, kiöntő egy gombot. Fokozatosan samovars voltak, mint kettles, nem dekoratív váza lett könnyebb, erősebb, majd végül lett elektromos.
Annak ellenére, hogy minden a konyhafelszerelés az orosz konyha egyszerű volt, ott volt még egy terület, ahol a mérnöki, hogy időben fordult teljes erővel. Az 1755 Catherine II kiadott egy rendeletet, amely lehetővé teszi, hogy "egy csak nemes ember, senki nem" termel vodka. Vodka volt, majd az úgynevezett csak "ízesített" vodka. A desztilláló lett egy kiváltság, a nemesség, nem, nem adózik, így a földesurak voltak jó találmány, javítását mindenféle lepárlás rendszerek, mechanizmusok, tisztítás, alkoholok (általában használata csak természetes coagulants - tojásfehérje, tej, elérte a magas minőségű tisztítás), valamint a különböző módszerek ízesítem. Vodka ki "tiszta, mint a kristály", desztillációs készülék nem volt se büszkeség. Minden földbirtokos volt tekinthető egy becsületbeli kérdés, hogy cordials, likőrök minden a betűket az ábécé: anise, nyír, cseresznye, körte, dinnye, oidov, Zholudeva, túltöltés, RGBA, guelder rózsa, g'kellemes, Nogotkov, homoktövis... Hogy volt, mint kezelésére". Úgy történt, hogy közben ünnepek landowners öntött néhány csepp tinktúra egy pohár már egy jó ideje a fajta verseny: szükséges volt, hogy kitalálni, melyik vodka az ital.
Sőt, a fő kritérium a választék hozzávalók tinctures mindig, elsősorban a gyógyszer tulajdonságait, majd az öröm, a gyomor. Ezért, a vodka volt tartják, nem csak mint kísérő egy étel, hanem megelőzési ellen betegség.
A hiánya modern berendezések, valamint egy nagy darabszám abból indult ki, hogy szükség van egy nagyobb konyha segédprogram szobák - jég pince. Ez különösen igaz volt, amikor a kertben. Most ilyen helyszínen, vagy mentett Múzeum, kiállítás, vagy bármely kormányzati residences. Érdekes módon leírt a francia elnöki konyha a 70-es években a múlt század könyvében, Joelle Szabványok, valamint a P're dans "francia konyha p'öt elnökök. Emlékek főzni a Elysee-Palota.
"Volt egy hatalmas szoba, területe körülbelül 200 négyzetméteres m) magas, boltíves mennyezetek: 5 méter alatt arch, 3 méter, a falak... Köszöntötte a rendőr, mindig állva a post, kollégáim, én átlépte az udvaron, majd ereszkedj le a pincébe, egy nagyon meredek, szűk, nem több, mint egy méter széles, a lépcsőn, ami oda vezetett, hogy a konyhában. Ez mentünk keresztül, egy hosszú, elég közel, mosogatógép, egyik oldalon sem, amely ott állt egy asztal, fedett ötvözetet, ólom, ón. Ez a bevonat SIP'accumulo a hatása alá konyhai eszközök, őrzött réz edények a korai kár. A háború előtt a víz mosás volt, még a fűtött írók alá vont minden tartály... Ugyanis a konyha volt elválasztva a mosogatógép partíció. Minden az ő hatalmas tér, viszont volt két részre. Az első volt egy édesség bolt, amelyen keresztül tudjuk keresztül haladt a második szoba. Központi cukrászda 40 tér m vett egy négy méter vágás asztal, ami vagyunk, a szabadidő, gyakran játszik ping-pong. Közel a kemence, építve a falba, volt egy kályha író, a fülkék voltak díszítve a tészta formája a réz. Cukrász dolgozott előtt a Kabinet szakács, méltó az dupla üveg ajtó. A mélyén ez a tanulmány volt a szekrényben, ahol tudjuk tartani, sürgősségi ellátás az élelmiszer ".
Tavaly St. Petersburg, úgy döntöttek, hogy újra létrehozza a történelmi, kulturális komplexum, "Yusupov konyha, a Yusupov Palota. A vendégek a Palota megígérte, nem csak hogy bizonyítsa, érdekes történelmileg felújított konyha fejedelmi kúria a XIX. században, tartalmazza a felújítás, a konyha, az inter'a belső, gleccser, pincék, de azt is biztosítja a lehetőséget, hogy ízű ételek által készített, a régi eredeti recept pedig szolgált az a stílus az elmúlt korok.
Érdemes megjegyezni, hogy a racionális formája, háztartási cikkek, fejlett nagyon korán következetesen ismétlődő, szinte változtatás nélkül, évszázadok óta. A legtöbb közülük kerülnek a mindennapi életben, a modern falu.
A kialakult új kulináris technikák (például a mély sütés mély, zsír) magával hozza a szükség új mechanizmusok konyha, ennek következtében megváltozik az inter'jer konyha, Általános. Forradalom, a főzés, az inter'Yeri történt az 1920-as években, amikor ő találta fel az elektromos tűzhely. 1922-ben az Amerikai István Poplawski feltalálta a turmixgépbe.
Újítások gyökeret rossz, mert annak ellenére, hogy az elején a XX században jellemezte a tömeg villamosítási az élet, nem minden elégedettek azzal a ténnyel, hogy új eszközöket igénylő villamos energia.
De egy minőségi váltás a fejlesztés a konyhai kerül sor csak a Második világháború után. Ekkor történt, hogy'az új anyagok, valamint a változó hozzáállást időt töltenek a konyhában. A gyártók igyekeznek biztosítani meleget, valamint a kényelem a háziasszony. A tervezők vannak a kísérletezés új anyagokkal, alakú konyhai berendezések, eszközök. Apropó, kevesen tudják, hol a hagyomány lövés,-tesztelt része konyhabútor (tűzhely, a mosogató, a Pult mentén egy fal, egy étkezőasztal, szekrények ételeinket, valamint az egyéb, kis eltérések, természetesen. Az Első világháború után Németország a nagyvárosok volt a hiány a megfizethető bérleti ház. Volt, hogy hozzon létre egy ház projekt a dolgozó családok alacsony jövedelme. Ez a feladat az volt, hogy eldöntse, Osztrák építész Margit schütte-Ljack. Margit úgy kompakt konyha mérete 1, 9 m 3 4 m mentén egy fal volt, amely egy elektromos tűzhely, végig, a másik szekrény található, illetve egyéb konyhai eszközök. Egyik végén volt a bejáratnál, hogy a szoba, a másik az ablak teljes szélességében, a falon. Ez a konyha volt a célja, csak a főzés. Kis szélessége nem csak helyet takarít meg, hanem csökkenti a lépések számát, hogy meg kellett csinálni szerető. Mint kijelentette, a német sajtó, a "nő töltött kevesebb időt a konyhai munka volt képes hosszabb ideig dolgoznak a gyárban, vagy az irodában." Végül a hetvenes években a múlt században, a konyha lesz hasonló, amit megszokta, hogy a modern apartmanok, ingatlan könyvtárak.
Maria PITE
Forrás: www. eremont. HU
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése