Az utóbbi években számos bútor vállalkozások vette fel a kérdését meghatározza, a bútorok, a konyhában. De a sorozatgyártása, sőt a legújabb showpieces bűnös tesz eleget, a funkcionális méretek fejlett formájában szabvány. Már a tervezési fázisban megsértette a normák, szabályok, amelyek biztosítják a szükséges operatív minőségi bútorok, majd egy folyamat lánc főzés mellett a formális építészeti megoldások szakadt meg teljesen.
Sajnos, a hazai építési gyakorlatban nem mindig segíti elő, hogy a racionális szervezet tér konyha, következetes építési munkák. Helytakarékosság, csövek, nyújtó ellátása a hideg meleg víz, szennyvíz csatorna, építők "folyamatos" mosogató-mosogató a sarkában, amely a legtöbb esetben kényelmetlen, különösen akkor, ha egyetlen épület, bútor, berendezés. Kétségtelen, hogy'megjelent a piacon hosszabbító tömlő lehetővé teszi víz, gáz találni egy racionális közötti távolság a mosogató, tűzhely. Azt azonban továbbra is megoldatlan probléma mászik bútor design függőleges gáz-riser. A megoldás erre a problémára adott kiszolgáltatva a fogyasztó.
Ha korábban a tervező Intézet ház (CNDA ház) volt egy osztály inter'a belső, minden új terv tömeges építési házak játszott racionális elrendezése bútor, megalakult együttműködve az Intézet bútor (PKTM) kompatibilis moduláris méretű méretek bútorok, műszaki, műszerek, berendezések, s most ezek a művek nem tartott.
Lehet megemlíteni a gyakran ellentmondásos magassága az ablak megnyitása, különösen egy ablakpárkányon, majd telepítse bútorok. Alacsony párkány magassága nem teszi lehetővé, hogy a hely alatt az egység konyha szakaszok, hogy egy érdekes design határozat.
Került sor október ebben az évben a sport komplex "Barátság" Luzhniki bútor kiállítás megmutatta, hogy együtt fokozása, a modell szintjén termékek, esztétikai, teljesítmény -, illetve minőségének javítása a termelési, beállítja a bútorok, a konyhában egyedi paraméterek nem felelnek meg a szükséges funkcionális követelményeknek. Csak egy példa: a táblázatokban szereplő háztartási szekrény található-oszlopok, felszerelt fiókos mértékét, a telepítés a felső fiók mérete meghaladja a megengedett egyenlő 1250 mm
Amikor megbeszélése, az eredmények a kiállítás a szakértők az ötlet a kiállítás vagy a verseny a konyha bútorok, ahol mintákat lehet képviselt hagyományos fehér, hogy az, aki cselekszik, mint egy életnagyságú modell. Ez teszi lehetővé, hogy egy pártatlan összehasonlítás azonosítani egy olyan modell, amely kényelmesebb működik, megfelel a rá vonatkozó ergonómiai követelmények. Bár ez a javaslat is lehet tekinteni, mint egy kívánsz a jövőben.
Több mint 30 évvel ezelőtt a SV'a kapcsolat a tömeg ház kutatás, tervező intézetekben végzett optimális paraméterek konyhai berendezések, az egyesülés, a bútorok, a műszaki berendezések, háztartási hűtő, tűzhely, burkolatok. Voltak kidolgozott normák (a formáját szigorú előírások, szabályok (az ajánlások formájában), hogy megkönnyítse a kényelmes konyha használat hely, megkönnyíti a munkát a háziasszony.
Tanulmányok kimutatták, hogy a nők az informális megállapodás konyha halad naponta több km-végtelen visszatér ugyanaz a munkahely, sok hajlik, sit-UPS, a főzés, a mosogatás vegyen körülbelül másfél négy óra.
Az egység bútor partíciókat, majd a padlóra, vagy a beépített technikai eszközök, gépek gyakran hasonlítják a gép, amely lehetővé tette a terméket, vagy az, hogy nagyrészt igaz, a laboratóriumi berendezés.
Amikor a szabványok kidolgozásában a konyha bútor figyelembe elvek tudományos szervezet munkaerő, racionális elosztását feladatok tekintetében mechanization, automatizálás történik a konyhában.
Az ő idejében az Intézet esztétika (VNIITE) alapján a tanulmány a hazai, mind a külföldi gyakorlat, valamint a saját ergonómiai vizsgálatok megállapították, hogy egy sorozat ügyletek főzés, funkcionális szinten az egyes feladatokat, valamint azok a méretek a front.
A VNIITE javasolta, hogy a magassága átlagosan az összes feladat egyenlő 850 mm összhangban átlagos magassága Európai nők, mind a munkakörülmények, az állandó. Ez a méret vált közös.
A legújabb kiadása az állam standard PKTM bevezetett egy másik lehetséges magasságban dolgozó repülőgépek -900 mm Az ilyen magasságú bútor a konyhában jellemző a Skandináv országokban, mint a lakos, Észak-Európa átlagos gazdasági növekedése több.
A legtöbb kényelmes magasság a befejező munkák
- vágási teszt
- a főzés, az író lemez rész
- elsődleges feldolgozás termékek
- a hely, a hűtés, az evőeszközök, a kiszolgálás
- dishwashing
- elfogadta az átlagos magassága a munkafelület
A tervezők, designerek kell szem előtt tartani, hogy a fő paramétereket az ember az utóbbi években nem változott, ezért a szabványok, szabályok bekezdésben meghatározott irányelvek, szabványok kell tartani.
Itt adjuk csak az alapvető normák, a megsértése, amely lehetővé teszi a konyha bútor márka ergonomicly.
Az esetleges tervezési, illetve stilisztikai konyha, a bútorok, berendezések, rendelkeznie kell az alábbi funkcionális övezetek:
- tárolása, étel, ételek, táblázat textília, konyha berendezések;
- takarítás, mosás, szárítás, az ételek, a vágás termékek;
- termikus feldolgozásával élelmiszer;
- ha a hely engedi, terület, étkezés.
A keresés az új, ötletes megoldások konyha bútor, kombinációk, térfogat, színes sík, a széleskörű használata a beépített berendezések tervezők néha felejtsük el, a fő dolog az, hogy van munkahely a fenti területeken, hanem az, hogy követi a sorozatot, az a technológiai szakaszában főzés.
Természetesen egyes feladatok kombinálható, az lenne a felülírt minden más, például a területen a mosogató-mosogató, a modernebb modellek mortise rozsdamentes mosogatók vállal alakú fedelet a héj, mind a deszkát vágás. Ez különösen igaz a mini-konyhával. (Mini-konyhával - egy téma, egy másik beszélgetés. Itt már nem érintse meg a felszín'a kapcsolódó problémákat. )
A sorrend a munkahely-összhangban a technológia a főzés
- hűtőszekrény található a területen élelmiszer tárolására
- a munkavégzés helye, az előzetes tisztítás termék
- mosás a termék ezen a területen a hulladék konténer
- a végső vágás a terméket, vágás, darabolás, stb.
- termikus feldolgozásával étel, főzés
- szolgálja a kész termék
A gyakorlati munka, a tervezők megerősíti, hogy ez javítása szükséges szabványok, tisztázni néhány pozíciót, a paraméterek a marginális tűrések lehetséges eltérések.
Kell a rendelet integrációja, mikrohullámú sütő, egyéb berendezések, megfelelő méretű bútorok fülkékben.
Jön korszak akár több berendezés, konyha berendezések elektronika használata comp'számítógép-ellenőrzési sok a folyamatok a főzés. Hogy is szükség standardization, újraegyesítés. A fejlesztés ezen problémák fontos feladat kutatóintézetek, az Intézet, a bútorok, a Department for standardization, nemzeti szabványügyi Bizottság, illetve más érdekelt intézmények.
Az optimális méretű konyha szekrények
- A távolság a padlóra, hogy a munka felület a Kabinet táblázat N - 850
- A távolság a padlóra, hogy a további felület a Kabinet táblázat N1 - nem kevesebb, mint 620
- A távolság a munkafelület, a fali Szekrény-táblázat alsó felülete fali Szekrény, Department of a termék vagy tartozék elem, nezakonnogo a rést H2 nem kevesebb, mint 450
- Alap magassága NC - legalább 100
- A távolság a hátsó széle a borító Szekrény-táblázat, hogy az elülső széle a fedél - 600
- Belső Szekrény méret táblázatban, majd a Kabinet gazdasági, B2 - nem kevesebb, mint 460
- Teljes méretű fali Szekrény, B1 - 300
- A mélység az alap a termék külső felszínén, a shell EOI - legalább 50
Megjegyzések:
- Belső Szekrény méret üzleti, nem ad a telepítés beépített berendezések, dopuskaete sima B1.
- Háziállatok mélysége a hátsó falon, a Szekrény tábla, nem több, mint 40 mm elhelyezés az elektromos, víz, csatorna eszközök.
- Teljes méretű fali Szekrény B1 lehet belül + / - 35 mm; vastagságától függően alkalmazott lényeges eltérés.
Boris Vasilyev, designer
Forrás: www. eremont. HU